Кадър БНТРедактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Милен Марков от Държавна агенция за безопасност

...
Кадър БНТРедактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Милен Марков от Държавна агенция за безопасност
Коментари Харесай

Д-р Милен Марков: Водачите на тротинетки трябва да слизат от тях в пешеходни зони

Кадър Българска национална телевизия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Д-р Милен Марков от Държавна организация за сигурност по пътищата гостува в " 100% будни " по Българска национална телевизия:

" Притеснява ни цялостното положение на пътната инфраструктура. На национално равнище се одобряват ограничения, само че от 16 до 20 часа всеки ден се случват най-вече произшествия. Особено в петък, когато сме най-изморени, а интензивността по пътищата е най-висока. Излагането на риск e от отмалялост и разпръскване, би трябвало постоянно да сме деликатни. Да не използваме мобилен телефон. 

До 3 секунди е естественото време за реакция, а когато сме разсеяни, това време се усилва. 3 200 часа е разликата межуд новия водач и опитния водач. Много страни вкарват ограничения за разграничение и компенсиране на тази разлика. Предстои обществена полемика. На научно равнище се знае кои ограничения работят и кои не. Но най-важното е ние като общество да решим кои ограничения да прилагаме. 

За електрическите тротинетки имахме акция, те са приравнени на велосипедите. Задължително е носенето на каски за деца. Те би трябвало да бъдат карани във велосипедната инфраструктура, когато такава е налична. Когато сме в зона на пешеходци, би трябвало да слезем от тези средства и да ги придвижваме. Критично значимо е това да се съблюдава като предписание. Едно бързо прекосяване през пешеходна пътека може да провокира ПТП, тъй като водачите не могат да реагират за 3 секунди. Тези средства за превоз би трябвало да съблюдават разпоредбите. За човешкото тяло няма аварийни елементи ", напомни специалистът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР